En blogg från Högskolan i Borås

söndag 25 mars 2012

Kenya 2 - kontaktresa för MFS

Kakamega - Njoro - Nakuru - Nairobi


Efter två intensiva dagar i västra delarna av landet blev det dags att åka från Kamamega ner genom Rift Valley och till Egerton University i Njoro.

Här avslutas workshopen -- deltagarna samlade inför avfärd.
Färden gick genom delar av landet som blev värst drabbade av post election violence, oroligheterna vårvintern 2008. Tusentals människor är fortfarande hemlösa sk. IDPs, internally dipsplaced people, kort sagt internflyktingar. Regionen är samtidigt mycket vacker - och härifrån kommer majoriteten av de så begåvade kenyanska löparna.

I Njoro delade jag rum med familjens husor, efter en riktigt stor och ordentlig fredagsmåltid.

Lördag morgon bar det vidare till Nairobi, där jag deltog i en metodkurs inom ramen för en masterutbildning (snarare flera) i Library and Information Science. Ovan som jag är vid att skriva ned ordagrant det läraren säger, var jag nog ingen vidare student. Men vi fick en god och intressant diskussion och dessa studenter, som i många fall var bibliotekarier och bibliotekschefer på olika orter i landet, men även verksamma inom andra fält, delade mer än gärna med sig av sina erfarenherer och adresser ifall våra studenter skulle vara intresserade av deras verksamheter.
AmBank Building -- down town Nairobi.

Veronica Trépagny
Internationell koordinator
Biblioteks- och informationsvetenskap/Bibliotekshögskolan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar