En blogg från Högskolan i Borås

onsdag 11 april 2012

Kampala, Uganda och flera orter i Kenya - kontaktresa för MFS

Kontaktresan gick mot sitt slut -- men kanske att den fortsätter ändå

Tekniska problem på nattflyget, som på grund av problem med styrsystemet lämnade Nairobi ett par timmar försenat, gav extra tid för reflektion.

Ovanligt varmt utanför planet för att vara
mitt i natten och på 1700 meters höjd. 

Denna kontaktresa för Minor Field Studies (MFS) började i Uganda lördagen den 17 mars och gick mot sitt slut då planet lyfte från Nairobi en bit in på natten/morgonen den 2 april. Under den här intensiva perioden, har många människor bidragit till att min resa blivit givande och jag vill gärna på något sätt framföra mitt tack till dem. 

Resan förde mig mellan etablerade universitet och nya sådana, mellan utvecklingsprojekt, NGOs och ICTs, från gammal till ung till gammal igen. Från den rikare till den fattigare. Från informella och oplanerade möten i skuggan av en acacia, till styrelserum med förväntansfulla delegater. 


Med Ruth första veckan på Makerere University ,
EASLIS, Kampala.
Resan vilar på en strategi, och medel från Internationella Programkontoret skall också gå till en eller ett par informationsaktiviteter kring MFS. Om grunden för resan var och är att öka intresset för MFS, slutar den alltså inte här. Vi har många gamla och nya kontakter, som det gäller att förvalta väl. Resan fortsätter ända tills vi har fått upp intresset för MFS och annan internationalisering inom vår utbildning.

Ett delsyfte var att återknyta kontakten med våra tidigare doktorander och deras institution i Kampala. Där, precis som på universitetet i Kisii i västra Kenya, fortsätter resan genom att intresse för vår institution och vår högskola över huvud taget väcktes (eller återväcktes). Vi har goda chanser att förvalta detta och att göra något bra av det.

En av de sista dagarna i Nairobi. 
Veronica Trépagny
Internationell koordinator
Biblioteks- och informationsvetenskap/Bibliotekshögskolan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar