En blogg från Högskolan i Borås

onsdag 9 maj 2012

Huelva 2

Idag startade vi med "absolute beginners" spanskakurs på universitetets campus som fortsätter i morgon och på torsdag. Kul att börja morgonen och presentera sig på spanska för våra europeiska vänner.

Vi passade på att ta en tur in i korridorerna på den pedagogiska fakulteten.Sedan hade vi inbokat ett möte på biblioteket med vår kontakt Juan. Där satt bibliotekschefen José Carlos och tre ytterligare bibliotekarier plus Juan som är den enda som kan engelska. Han fick översätta allt som José Carlos berättade om biblioteket. Vi är åtta bibliotekarier som deltar på "internationella veckan". Biblioteket är miljöcertifierat utifrån sitt sätt att arbeta och servar ca 13 700 studenter. På biblioteket jobbar 58 bibliotekarier plus två inom programmering och två administratörer. Vi som är här på besök har alla reagerat på att de är så många. Biblioteket jobbar fortfarande mycket med tryckt material och menar att studenterna vill ha det så. Men ändå har de omfattande e-resurser och 60% av budgeten läggs på detta.
Eftermiddag och kväll var det busstur till ett naturreservat utanför Huelva. Här finns Iberian lynx som vi inte fick se (förutom i en webkamera) men istället såg vi fåglar av olika slag som härfågel och massor av storkar i sina stora bon. Fint men mycket väntan. Vi har upptäckt att tid är ingenting man bryr sig om här i Andalusien. 5 minuter innan bussen ska gå har idag flera gånger varit allt mellan 30 minuter och en timme . Vid ett kort stopp i en by på vägen tillbaka till Huelva fick hela busslasten vänta på en polsk bibliotekarie i nästan en timme som bara försvann. Det blev spontana applåder när guiden äntligen hittade henne och vi kunde börja vår resa tillbaka till Huelva. Så vi tränar oss i att vara lugna och fina mest hela tiden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar