En blogg från Högskolan i Borås

fredag 3 maj 2013

Jobbskuggning Wels Campus, Wels

Givande jobbskuggning med utbildningsadministratörer på Wels Campus School of Engineering and Environmental Sciences. Kort och gott så gör de allt kring området administration. Detta Campus är litet jämfört med HB. University of Applied Sciences Upper Austria har 4000 studenter och Wels Campus är ett av fyra. Nedan bilder på Wels Campus och på Agnes och mig i deras kontorslandskap.
På dagens lunch deltog en forskare som plötsligt visar ett vältummat visitkort med Mohammed Taherzadehs namn på som arbetar på Ingenjörshögskolan i Borås! Intresse finns från henne att komma till Sverige  för att utbyta erfarenheter. Då jag inte är insatt i det internationella nätverkandet framför jag de önskemål och kontaktuppgifter som framkommit idag när jag är åter på HB. Vad roligt det skulle vara att få träffa henne på HB!

Vid rundvandringen på campus ingick besök på de olika laboratorierna som var intressant. En  demonstration av de robotar som ska delta i årets robottävling som går av stapeln i Frankrike var roligt att se. I en av labb-salarna kan även den som undervisar se vad studenten ser i sitt mikroskop på sin egen datorskärm. 

Det finns även ett bryggeri på Wels Campus där det varje år tas fram ett nytt öl som presenteras på festligheter en gång per år med alumni bl.a. Varannan torsdag hålls studentpub där den egna ölen avnjutes. Det finns inte bara läskautomat utan även en ölautomat på skolan så de skiljer sig från Sverige genom att erbjuda öl till den som vill njuta av det oavsett tid på dygnet. Forskning på öl med andra ord.

På eftermiddagen strosade jag runt i Wels och njöt av våren och de vackra byggnaderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar