En blogg från Högskolan i Borås

måndag 6 maj 2013

Konferensstart, Steyr Österrike

Presentation och välkomnande av konferensdeltagare med föreläsningar.
Börjar med att lyssna på en professor från Turkiet om The Arabic Spring - What next? En mycket intressant föreläsning med en beskrivning av de olika länderna där den demokratiska friheten inte är så självklar. Att en enda person, en fruktförsäljare som satte eld på sig själv i protest för att han inte fick sälja sin frukt på gatan, startade en revolution genom att nyheten spreds genom sociala medier med enorm fart är något som satt spår i historien. Studenter deltar gärna med egna reflektioner vilket blir extra intressant då de är från olika nationer och har egna erfarenheter.Nästa föreläsare var från Serbien där Consuming Sustainability and Consuming Sustainable var ämnet. Marknadsföring med fokus på vikten av hållbar utveckling avseende produktion och konsumtion. För att utveckla hållbar konsumtion behöver producenterna erbjuda hållbara produkter som gör det lönsamt att konsumera hållbart. Detta ställer krav på producenterna. Vi behöver alla rannsaka oss själva och inse att vi alla kan gör något för en mer hållbar utveckling och framförallt konsumera mer medvetet. Vi fick även exempel på hur företag kan drabbas negativt av att inte bemöta sina kunder på ett bra sätt genom att kunder genom sociala medier, väldigt effektivt och fort, kan uppmärksamma väldigt många väldigt fort om ett kundbemötande varit mindre bra. Föreläsaren tackades genom att deltagarna knackade med krogarna i bänkarna, ett sätt att applådera förstod jag. 

Väldigt behaglig utsikt från ett av klassrummen.


många internationella koordinatorer deltar i år har en extramiddag klämts in i planeringen. Mycket lärorikt att diskutera olika förhållningssätt och hur de olika universiteten arbetar med internationella studenter, personal och utbyten. Marknadsföring av HB genom att dela ut broschyrer och en gåva till min värd här, tumstocken blev mycket uppskattad. I morgon ska jag lämna svenskt godis till den enda svenska studenten här i Steyr. Fick även höra att min jobbskuggning var uppskattad i Wels och att min kontaktperson hoppas mötet ska influera hennes personal att våga ta steget till en jobbskuggningsresa framöver. Hoppas vi får besök framöver!

Lustigt nog har allas internet slutat fungera inne på rummen så vi är många som smyger ut och sätter oss i fåtöljer utanför rummen för att jobba, uppdatera och hålla kontakten med dom där hemma. Lite smålustigt faktiskt, tänker tillbaka ett antal år och då reste man utan mobil, dator och iPad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar