En blogg från Högskolan i Borås

torsdag 6 juni 2013

Klagenfurt

CUAS består av fyra olika campus och idag fick jag möjligheten att besöka campus i Klagenfurt. Tillsammans med Luc från Belgien och Elise från Tyskland fick jag information om denna del av CUAS. Vår guide var Marvin Hoffman som forskar och undervisar inom ingengörsutbildningen medicinsk teknik. Marvin var från USA men hans mormor och morfar var från Norge och Sverige, Tärnaby och släkt med Stenmark.

Flera olika lärare demonstrerade de olika labben de hade för studenterna och saker som de utvecklade/utvecklat där. Protyper för att mäta benomfång vid vätskedrivande behandling. Kameror som kunde användas för t ex strokepatienter vid rehabiliteringsträning för att se sina rörelser. Eftersom de översätts till artefaktiska figurer och inte filmar patienterna så är det mycket mera etiskt och kan användas mera. De hade även datorprogramför att simulera hur det är att borra i tänder.


Senare delen av dagen presentades olika projekt som vi deltagare och våra universitet är inblandade i på något sätt. Dagen avslutades med en guidning i Villach gamla stan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar