En blogg från Högskolan i Borås

onsdag 5 juni 2013

Networking och jobshadowing

Idag tisdag hade alla deltagare olika program, en del åkte till någon av CUAS Fachhochshulen i Spittal, Klagenfurt eller Feldkirchen. Själv tillbringade jag dagen på Fachhochschulen i Villach. Dels var vi en mindre grupp bestående av Ruth och Elise från olika universitet i Tyskland, Luc från Belgien, Barbara internationell koordinator från CUAS och jag. Vi diskuterade skillnader och likheter i våra utbildningar och utbildningssystem och hade många intressanta och givande diskussioner.

Sedan fick jag möjlighet att träffa fyra olika personer på School of Management och diskutera hur de jobbar med flexibelt lärande och lärplattform. Enligt Wolfgang Eixelsberger var deras mål att 30% av deras kurser skulle vara kurser i form av blended learning, men de var inte där äu. De var också intresserade av om de kunde vara möjligt att skicka studenter till Högskolan i Borås och då HIT.

Med Martin fick jag ett samtal om lärplattformar och en inblick i att CUAS stod i begrepp att byta lärplattform att gå från Click till Moodle. All information om Moodle skulle läggas upp på engelska, dels pga av den ansvarige för implemeteringen var engelsktalande men även för att underlätta för internationella studenter. De höll på att bygga upp ett team som skulle jobba med Moodle. Att flytta över allt befintligt kursmaterial från Click till Moodle var också en utmaning som de hade framför sig men de använder inte lärplattformen alls i en sådan omfattning som vi gör med PING PONG på Högskolan i Borås. Ur min synvinkel kändes det som lite kort med tid fram tills de skulle ta Moodle i bruk. Något som också sedan bekräftades av lärarna Andrea Adametz och Nicola Jayne Benjamin-Leitner, de båda till höger på bilden. Till vänster Ruth från Tyskland.

De ansåg att deras nyvarande system krävde så många steg, var väldigt omständigt och tidslukande så många slutade att använda det. Nu såg de fram emot att gå över till Moodle men kände att det samtidigt skulle bli svårt för det skulle nog inte arrangeras någon utbildning för lärarna. Vårt upplägg på Högskolan i Borås med kurser för lärarna och supportorganisationen tyckte de lät mycket bra och önskade sig även på CUAS.

Dagen avslutades med några av oss gick och åt österrikisk mat och bl a alldelels nybakade bröd, Brezn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar