En blogg från Högskolan i Borås

onsdag 5 juni 2013

På plats i Blumenau

-->
Resan från Sverige till Blumenau var lång men okomplicerad. Det var bra att vi hade gott om tid mellan två flygplatser I Sao Paulo. Det tog lite tid att leta efter shuttle bussen på platsen eftersom varje flygbolag har sin egen busshållplats. vi reste igenom Sao Paulo på småvägar, resan tog ca. 2 timmar i rusningstrafiken.
När vi landade i Navegantes, fanns det en busshållplats som låg strax utanför utgången, och det var super enkelt att hitta skylten.  Eftersom vi åkte med flygbolaget TAM var bussresan till Blumenau gratis.
Vårt hotell ligger på 7:e september (Sete de Setembro), och helt rätt gissat att den dagen var Brasiliens självständighetsdag, självständighetsförklaring från Portugal i 1822.

Vår första dag på FURB spenderade vi med att gå en vandringstur på campus. På vägen hälsade vi på de olika lärarna, forskarna och administratörerna på de olika institutionerna. Omgivningarna var underbara, vädret bra och lunchen fantastisk till ett bra pris. Ett av de projekt som studenterna skapat kring hållbarhet var ett kylskåp där studenter kunde plocka byta böcker gratis. Inne i Biologi korridoren fann vi en utställning av lokala djur och växter. FURB fungerar även som en kommunikationscentral vid naturkatastrofer som översvämning och vi tittade därför även på sambandscentralen där man registrerar regn och vatten mängd, och den TV och radiostation från vilken studenterna dagligen sänder sina program.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar