En blogg från Högskolan i Borås

onsdag 20 december 2017

Erasmus workshop och besök på ITECH i Lyon och Roanne.

Deltagare: Tommy Martinsson, Joel Peterson, Högskolan i Borås, Textilhögskolan.

Workshop på ITECH i Lyon

Hösten 2017 närmare bestämt under 3 dagar, 21:e tom 23:e  genomfördes en workshop på universitetet ITECH i Roanne. Syftet var att jämföra utbildningarna i trikåteknik vid de båda skolorna samt att utbyta erfarenheter vad gäller maskiner, undervisningsmetoder och erfarenheter av olika studentgrupper i undervisningen.

Första dagen: Gick åt att titta på och lära sig vilka maskiner som användes i undervisningen i trikåteknik. Vi redogjorde även för vilken maskinutrustning vi har på Textilhögskolan i Borås.
Under denna dag hjälpte vi även till med att laga några handstickmaskiner som de hade problem med.Andra dagen: Vi fortsatte med ämnesdiskussioner och tog även upp möjligheterna till ett framtida samarbete och utbyte av studenter. Vi fick även möjlighet att besöka ett mycket modernt stickeriföretag med mycket modern och ny utrustning. Studiebesöket gav oss en god inblick i möjligheter och svårigheter att driva textilföretag i Frankrike.Tredje dagen: Under utbytets sista dag besökte vi huvudcampus för ITECH i Lyon. Här fick vi en rundvandring i lokalerna och fick se vailken utrustning och labbmiljöer som fanns. Här hade man utbildningar inom färgtillverkning, kosmetik, läder och plast.Detta utbyte-workshop gav oss en bra inblick i hur trikåutbildning bedrivs i Frankrike samt att vi fick se vilken utrustning de arbetade med. Extra intressant var besöket på ett modernt trikåföretag. Vi hann även med att diskutera framtida samarbete och vi ska fortsätta att hålla kontakt och att utbyta information mellan våra lärosäten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar